Geld lenen kost geld
0900

KREDIET

  ( 0900 5733438 ) Ma. t/m Vr. 09:00u - 21:00u Za. 10:00u - 16:00u.
 
Geen Afsluitkosten

Spaarhypotheek

Gedurende de looptijd lost u, net als bij de aflossingsvrije hypotheek, niets af, waardoor u maximaal fiscaal voordeel heeft. De hypotheekrenteaftrek geldt gedurende maximaal 30 jaar voor elke nieuwe hypotheek die u afsluit.


U spaart het benodigde geleende hypotheekbedrag bij elkaar door middel van een levensverzekering met een garantie uitkering op de einddatum.


De hypotheekrente welke u moet betalen is even hoog als de rente die u ontvangt over de betaalde premies voor de levensverzekering. De spaarrente is gelijk aan de hypotheekrente.


Om niet uit de pas te gaan lopen, zal de spaarpremie voor de levensverzekering ook veranderen als het te betalen maandelijkse rentebedrag veranderd, deze volgt dus elke verandering in de hypotheekrente.


Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is verplicht bij een spaarhypotheek. Hierdoor wordt bij overlijden van één van beide partners een bedrag uitgekeerd dat gelijk is aan het bedrag dat u heeft meeverzekerd (het verzekerd kapitaal). Dit bedrag moet u gebruiken om de hypotheek af te lossen.


Aan het einde van de looptijd heeft u gegarandeerd uw hypotheekbedrag bij elkaar gespaard en kunt u uw hypotheek in zijn geheel aflossen. Een nadeel is dat u geen kans heeft op extra rendement.


De bruto maandlasten zijn stabiel. Hierdoor profiteert u niet van een renteverlaging, maar deze hypotheekvorm geef geen vervelende verrassingen bij eventueel sterk stijgende hypotheekrente.


De rente van een Spaarhypotheek is veelal (ongeveer 0,2%) hoger dan de rente op andere hypotheekvormen. Met name in de beginperiode van een hypotheek is dit een nadeel, wanneer het spaarsaldo nog laag is en er wel rente betaald moet worden over de totale geldlening.


 
Copyright © 2013 BWM
0900 KREDIET | Wie zijn wij? | Contact | Sitemap | Dienstverleningsdocument | Privacy Statement