Geld lenen kost geld
0900

KREDIET

  ( 0900 5733438 ) Ma. t/m Vr. 09:00u - 21:00u Za. 10:00u - 16:00u.
 
Geen Afsluitkosten

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteiten hypotheek wordt maandelijks een zelfde bedrag aan de bank betaald Dit maandbedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.


Aan het begin van de hypothecaire lening betaalt u veel rente. Omdat de rente, onder voorwaarden aftrekbaar is van de belasting, heeft men in het begin lage netto maandlasten. Deze netto maandlasten worden gedurende de looptijd hoger doordat het deel wat aan aftrekbare rente wordt betaald minder wordt en het aflossingsdeel hoger. Het maandelijks bruto bedrag ( rente en aflossing samen )blijft bij een annuïteitenlening, mits er geen rentewijzigingen zijn, gelijk.


U kunt zelf bepalen in hoeveel jaar u de hypotheek aflost. Hoe sneller u aflost, hoe hoger in het algemeen uw maandlasten zijn.


Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering te koppelen aan de hypotheek. Bij overlijden van u of uw partner krijgt de nog in leven zijnde partner een uitkering. Als het verzekerd bedrag goed is gekozen kan voorkomen worden dat na een overlijden het huis verkocht moet worden omdat het inkomen van de achterblijvende partner ontoereikend zou kunnen zijn. De levensverzekering kan een annuïtair dalend zijn, zodat de uitkering gelijkmatig daalt met de nog openstaande schuld.


 
Copyright © 2013 BWM
0900 KREDIET | Wie zijn wij? | Contact | Sitemap | Dienstverleningsdocument | Privacy Statement